torstai 31. maaliskuuta 2016

#161. Kritiikkiä?

Kritiikki on sellainen asia, jota itse haluan aina saada, sen avulla blogiansa pystyy parantamaan parhaiten. Toisaalta taas kritiikkikin voi olla erilaista,asiatonta ja asiallista. Asiaton kritiikki ei tietenkään auta, koska sellaisen voi myös laskea haukkumiseksi tms. Asiallinen kritiikki on sitä, mistä bloggaajat saavat tietää, mitä voisi parantaa bloginsa kanssa. Mikäli blogi on hyvä, sinne tulee taas lukijoita, ellet sitten oikeasti kirjoita pelkästään itsellesi.

Kritiikki on blogimaailmassa suht keskeinen asia, varsinkin sen vastaanottaminen bloggaajana. Kaikki eivät kuitenkaan osaa vastaanottaa kritiikkiä ja kun sellaista tulee, tiuskaistaan aina takaisin jotain; "Ei ole sinun asiasi" tai vastaavaa. Asiallinen ja asiaton kritiikki tulee osata erottaa sen takia. Ja mikäli sellaista asiatonta kritiikkiä tulee, ei siihen kannata edes vastata, sen voi poistaa! Poissa blogista, poissa mielestä. ;)

Kritiikin antamistakin kannattaa miettiä tarkkaan, ainakin sitä, miten muotoilet sen. Toiset ihmiset ovat herkempiä ja vaikka olisitkin tarkoittanut hyvää kommentillasi, sen voi ymmärtää myös toisin. Sen takia muotoilu on tärkeää, tee kommentistasi kannustava, älä tuomitseva.
"Minäkin osaan ilmaista kritiikkini asiallisesti omistajalleni!"

2 kommenttia: