torstai 18. helmikuuta 2016

#149. Hyvä blogi ensi yrittämällä!

Siispä, otsikosta saakin varmasti postauksen pääpointista heti kiinni! Tarkoitukseni on kertoa, miten saada hyvä blogi ensimmäisellä yrityksellä.

Blogihan koostuu monesta eri asiasta, joiden täytyisi olla ainakin suurin piirtein kunnossa, jotta lukija jää sivuille. Ja jotta blogi vastaisi odotuksia, olisi kaiken toimittava myös kokonaisuudessa. En nyt mene sanomaan, että oma blogini olisi täydellinen, ei sinne päinkään. :D
Uskon kuitenkin, että blogini toimii kokonaisuudessaan hyvin. Alkuaikoina asia oli vielä erilailla...
Ensimmäisiä itsetekemiäni bannereitani... :D

Ulkoasu kuntoon! Senhän kaikki katsovat ensimmäiseksi ja se on asia, josta ensimmäinen mielipide blogia kohtaan koostuu. Harjoittelemalla onnistut kyllä tässä asiassa, aluksi se voi olla vaikeaa. Ulkoasuja voi myös tilata toisilta, mahdollisesti osaavimmilta, ihmisiltä, mutta se voi maksaa. Halvimmalla siis pääset, lataamalla ilmaisen gimpin ja harjoittelemalla, kunnes työkalut ovat sinulla hallussa. :)
(itse voin myös tehdä joillekin bannereita/kuvien muokkauksia silloin, kun aikaa liikenee)
Ja tämänhetkinen bannerini!

Oikeinkirjoitus on asia, josta yllättävänkin monet ovat suhteellisen tarkkoja. Puhekielisyyttä ei kannata kuitenkaan vierastaa liikaa, lauseisiin ja tapoihin, millä sanot asiat, on kiinnitettävä enemmänkin huomiota. Toistamista suosittelen välttämään, ja liikaa tekstiä, moni ei jaksa liiankaan pitkiä lukea. Enemmän kuin pari lausetta olisi kuitenkin suositeltavaa!

Hyvänlaatuiset kuvat hyvän tekstin kanssa takaavat sen, ettei lukija sulje postausta ennen sen lukemista. Toiset lukijat selaavat taas vain kuvat, joten se antaa suuren käsityksen blogista. Kuvien olisi myös hyvä liittyä postauksen aiheeseen, jotta ei tulisi ihan randomia käsitystä. :D

Positiivisuus sekä ystävällisyys, siispä nettikäyttäytyminen. Blogit, joista kuvastuu hyvä mieliala, jäävät usein mieliin. Lukijat kannattaa myös ottaa huomioon, onhan se myönnettävä, että he ovat tsemppareitasi. ;)

2 kommenttia:

  1. On kyllä hyviä pointteja! :) Tää sun blogi vaikuttaa kivalta! Huomaa kyllä, että panostat postauksiin ja tähän ulkoasuun <3 Jatkahan vaan samaan malliin :)

    kamillaino.blogspot.fi

    VastaaPoista