torstai 11. helmikuuta 2016

#147. Mistä aiheita postauksiin?

Tämä aihe on varmasti monelle bloggaajalle tuttu, ainakin jossain kohtaa. Motivaatio blogia kohtaan osaa heitellä aika radikaalisti, joskus motivaatioita voi olla jopa liikaa ja joskus liian vähän. Liian vähäinen motivaatio näkyy selvemmin silloin, kun blogiin tulee pidempi tauko. Tauko taas johtuu useimmiten siitä, ettei postauksiin ole aiheita!
Mistä sitten aiheita postauksiin?
"Niin, mistä?"

1. Muiden blogit ja youtube kanavat
Lue muiden blogeja, vaikka vanhempia postauksia ja yritä saada kiinni aiheesta, mikä kiinnostaisi sinua ja voisit siitä kirjoittaa. Youtubessa on myös erilaisia videoita, jollaisia voit itsekin tehdä. Esimerkiksi yleisiä ovat tavaroiden esittely tai häkkiesittelyt.
Jos kuitenkin lainat muiden aihetta, olisi varmasti mukava ilmoittaa siitä blogin kirjoittajalle ja mahdollisesti myös mainita aiheen keksijä.

2. Vanhat postaukset
Näistä tulee usein mieleen muistoja, joista voisikin saada aiheen esimerkiksi mielipide -tai asiapostaukseen. Mahdollisesti myös jonkinlaiseen kuvapostaukseen. Voit myös kirjoittaa vanhoista aiheista paranneltuja versioita, varsinkin, jos aihe on tullut alkuvaiheessa ja asiat ovat muuttuneet.

3. Kamera + kävely
Tällaisista hetkistä muodostuu yleensä kuvapostauksia. Silloin myös rauhoittuu ja rentoutuu, jolloin on helpointa, ainakin itselleni, keksiä täysin uusia postausideoita.

4. Puuhaile kanien kanssa
Kuvaa kaneja, järjestä häkki uudestaan tai opeta vaikka temppuja. Sitten voit niistä motivoitua kirjoittamaan postausta tai tekemään videota.

Muista myös kirjoittaa kaikki mieleen tulleet ideat aina ylös, esimerkiksi puhelimeen, etteivät ne pääse unohtumaan. Minun ideani tulevatkin yleensä jossain muualla kuin koneen ääressä tyhjää postauspohjaa tuijottaessa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti