keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku #9. Kani tulossa? -Muista nämä!

Tänään joulukalenterin luukusta tulee pieni ohjepostaus kania suunnittelevalle. Kerron hieman siitä, mitä tarvitset ja mitä kannattaa muistaa.

Mitä siis tarvitset?
Tarvitset kaikki perustarvikkeet. Häkin, vesipullon/kipon, ruokakippoja, leluja, muita virikkeitä, piilopaikan (esimerkiksi pahvilaatikko on hyvä ja edullinen ratkaisu), fleecejä/mattoja häkin pohjalle, heinää, wc-laatikon, puupellettiä/purua/tms, mitä voit käyttää vessalaatikossa, kanille ruokaa, heinähäkin, tilaa ja tietenkin hyvän mielen.

Mitä sitten kannattaa muistaa?
Kanin hankkiminen ei siis todellakaan mikään halpa juttu. Heinää ja puupellettiä menee yllättävän paljon. Ja itselläni on taipumusta ostaa paljon herkkuja ja leluja kaikkialta! :D
Kani tarvitsee myös tilaa jaloitella, mieluiten joka päivä, koska häkin tilakaan ei riitä yleensä. Kanin kyllästyessään häkkielämään se alkaa yleensä syömään kaltereita, siitä siis viimeistään tiedät, milloin on päästettävä kani jaloittelemaan, jos yhtään haluat säästää kaltereita, päästät sen joka päivä. Kanini haluavat ainakin myös ulkoilla vähintään kerran viikossa. Kiitos kuitenkin Suomen ihanien säiden, tämä ei ole toteutunut viime aikoina.
Kani ei välttämättä ole se hiljaisin vaihtoehto. Öisinkään. Mulla kanit alkaa juurikin iltaisin, kun yritän nukkua, rallittelemaan ja heittelemään leluja.

4 kommenttia: