lauantai 5. joulukuuta 2015

Luukku #5. Kanien viikottainen tarkastus

Tänään kerron hieman, minkälainen meidän viikoittainen tarkastuksemme on! Useimmat asiat, joita tarkistan, tulevat automaattisesti ja ne on helppo ja nopea tarkistaa.

Kynnet tarkistetaan todella nopeasti, kun kannan kania. Katson yleensä samalla, onko kynsissä leikkuuvaraa ja jos on kauheasti niin napsaisen vähän nopeasti pois! Kynnet tulee myös tietenkin otettua aina ennen pet-näyttelyitä, muttei niissä kauheasti edes käydä.

Hampaat katson myös yleensä aina, kun sylittelen pupua. Se on muutenkin kätevää, kun näyttelyissä aina katsotaan myös hampaat niin saa samalla harjoiteltua sitäkin. ;)

Silmät tarkastan myös yleensä sylittelyn ohella. Otan mahdolliset rähmät pois ja jos on jotain vakavampaa, hoidan niitä. Mitään tälläistä vakavaa ei ole onneksi koskaan sattunut kohdallemme.

Yleiskunnon tarkastamiseen ei edes tarvitse ottaa kania syliin. Sen näkee jo seurailemalla, ettei kani varo mitään tassuaan tai ettei missään näy verta/ haavaa, joka kaipaisi puhdistamista. Mitään haavoja ei kyllä edes ole meidän pupuilla kertaakaan ollut. :D8 kommenttia:

 1. Kiva joulukalenterin luukku :')

  Olet TOP 5 kaniblogit -listallani!
  http://blogaboutmyrabbit.blogspot.fi/2015/12/joulukalenterin-5-luukku.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos alemmastakin, olen otettu! :')

   Poista
 2. Kiva luukku! Mä tykkään ihan hirveästi uudesta ulkoasusta!

  VastaaPoista
 3. Mistä olet hankkinut esteet kaneille?

  http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/
  - Blogissa arvonta, vielä ehdit osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on mun omatekemiä ja yksi on Kiralta. :)
   Menenpä osallistumaan!

   Poista