maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku #21. Missä vaiheessa on liikaa?

Tänään luukusta aukeaa joulukalenterin mielipidepostaus. Otsikko "Missä vaiheessa on liikaa?" viittaa lähinnä kanin kanssa harrastamiseen. Milloin kani ei enää pidä kyseisestä lajista? Kuinka se ilmoittaa sen? Kannattaako heti lopettaa kokonaan? Näihin kysymyksiin pyrin antamaan vastaukset postauksen ohella. Vastaukset eivät ehkä tule suoraan, mutta niihin liittyviä lauseita kyllä löytyy.

Kanien kanssa harrastaminen on hauskaa kanin ja ihmisen mielestä. Sijoitukset, ja estekisoissa klassauspisteiden saaminen, ovat plussaa. Niiden saaminen tuottaa hyvän tunteen sinulle. Estekisoissa klassaudutaan vaikeampiin luokkiin. Entä, jos kanista ei olekaan vaikeampiin luokkiin? Se ei luota itseensä eikä pidä siitä enää samalla tavalla kuin ennen.
Omalla kohdallani Edwin viittaa hieman yllä oleviin lauseisiin. Se ei vain ole menettänyt innostustaan, pienet esteet juostaan yhä innoissaan. Edwinillä tämä on lähinnä itseensä luottamisen puutetta, jonka saa vain treenaamalla pois. Treenin on oltava kuitenkin pienillä esteillä, vähän kerralla.

Yleensä kani ilmaisee itseään melko selvästi. Se puskee esteistä läpi tai ei tahdo liikkua. Jotkin kanit ovat niin miellyttämishaluisia, että yrittävät, vaikkeivät oikeasti haluaisikaan. Kania ei saisi siis pakottaa, sitäkin täytyy kuunnella, vaikkei se sanoin puhukaan.

9 kommenttia:

 1. Tää ois ollu tosi lielenkiintonen postaus, mutta tuntui, että jäi vähän lyhyeen ja ikäänkuin olisi jättänyt suurimman osan avonaiseksi :/ Söpö tuo edwinin kuva kuitenkin ja kiva, että tätäkin sihetta tuodaan edes vähän esille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Todella hyvä postaus ja mielenkiintoisesta aiheesta, joten olisin mielelläni lukenut tästä hieman enemmänkin! :)

   Poista
  2. Kiitokset kummallekin, muistan pituuden sitten seuraavassa mielipidepostauksessa! :)

   Poista
 2. Hyvään ideaan tartuit! :) Pituutta olis tosiaan voinut olla enemmän.

  VastaaPoista
 3. Erittäin kiva idea joo ;) Mut must tää oli hyvin korjotettu! 8)

  VastaaPoista
 4. Mun kani ei enää tykkää hypätä esteitä :/ Viimeksi kun yritin niin se vaan juoksi karkuun ja murisi minulle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa antaa vähän aikaa ja hetken päästä yrittää paria 10cm pystyä. Voit myös yrittää luoda luottamusta, murina kuulostaa aika pahalle. :)

   Poista