perjantai 2. lokakuuta 2015

#116. Kuvien muokkausta

Aivan bloggauksen aluksi en muokannut kuviani ollenkaan. Nykyään olen viitsinyt perehtyä paremmin, miksi muokata? Tai mitä muokata? Miten muokata?

Käytän kuvieni käsittelemiseen ilmaista Gimpiä, joka varmasti löytyykin jo monelta. Yleensä lisään kuviini värikylläisyyttä ja kontrastia. Yksinkertaisesti kuvat näyttää paremmalta näin. Pimeissä kuvissa säädän ensimmäiseksi valoisuutta käyristä ja sen jälkeen lisään värikylläisyyttä ja kontrastia.

Ihan mielenkiinnosta tein kaksi kollaasia, joissa on ennen ja jälkeen kuvat. Muokkaamattomat ja muokatut versiot samasta kuvasta!

Miten te muokkaatte kuvanne vai muokkaatteko ollenkaan?


8 kommenttia:

 1. Mulla oli sama, että joskus alussa en muokannut kuvia. Onneksi nykyään olen senkin hoksannut (nojoo kauan sitten jo) :D Hyviltä näyttää nuo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jälkeenpäin vasta tajuaa, miten hiennoja kuvia olisi tullut, jos olisi viitsinyt muokata!!
   Kiitän. :)

   Poista
 2. Miä käytän Picasaa ja kyllä muokkailen ja tehostelen kuvia sillä se on hauskaa :) (Ja saa susirumat kuvatukseni ehkä näyttää hiukan siedettävämmiltä?)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hauskaakin se on kaiken muun lisäksi. :)

   Poista
 3. Aina yhtä hauskaa todeta, että kuinka tylsiä kuvat olisivat ilman muokkausta. Tuossakin kuitenkin melkoinen ero. Toisaalta nyt on tottunut muokattuihin ja "värillisiin" kuviin, niin on välillä hassua katsoa synkkiä yksinkertaisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Varsinkin ite tykkään leikkiä väreillä, kokeilla vähän värikkäämpää, mustavalkoista ja ehkä joihinkin kuviin seepiankin sävyä. :D

   Poista
 4. Minäkin olen tässä nyt ehkä parisen vuotta muokannut kuvia - ne saa sillä lailla ikään kuin "oikeuksiinsa" kun säätää värejä elävämmäksi ja lisää valoisuutta. Aina ei jaksaisi kamalasti panostaa, mutta kun ei "osaa" enää ihan raakaversioitakaan esille pistää, niin täytyy aina edes vähän säätää jostain kohdin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuntuisi tosi oudolta laittaa raakaversioita enää näytille!! Kiitos kommentistasi. :)

   Poista