keskiviikko 23. syyskuuta 2015

#113. 1-vuotias päivänsankari

Tänäänhän on 23.9.2015. Päivä on erityinen, koska tasan vuosi sitten maailmaan ilmestyi minun ensimmäinen pupuni, Ninja's Enchanted labyrinth!
Olin jo kauan käynyt serkullani katsomassa, hoitamassa ja hypyttämässä hänen kolmea kanineitiään ja miettinyt omaakin pupua. Kun Katrionalle syntyi neljä suloista kanivauvaa päätin kysyä vanhemmiltani, jos minäkin saisin oman pupun. Yllätyksekseni se kävikin heti ja niin laitoin Katrionalle viestiä. Varasin alustavasti naaraan, mutta poikueessa oli loppujen lopuksi vain yksi naaras, joka jäi emonsa luo asustelemaan. Meille tuli siis uros.


Seurasin poikasten kasvua Katrionan blogista ja mietin, mikä voisi olla se oikea. Keskustelimme Katrionan kanssa siitä, kuka voisi sopia minulle ja se oli Edwin.
18.11.2014 haettiin sitten poika kotiin ja päästettiin se tutustumaan uuteen häkkiinsä. Käytiin ulkona useasti, mutta vähän aikaa kerrallaa, koska siellä oli kylmä, olihan talvi! Edwin totutteli valjaisiin ja ulkoili vapaana. Noin neljän kuukauden iässä testasimme myös pieniä, omatekoisia esteitä. Edi lähti hyppimään oikein kivasti!
Ensimmäiset kisat olivat ystävänpäivänä Raisiossa helpon suoran muodossa. Toisen kierroksen Edwin meni siellä jo kahdella virheellä!! Tosi hienosti. Seuraavat kisat olivat Klaukkalassa 28.8.2014 ja siellä oli helppo suora sekä mutka. Suoran Edwin meni tällöin hyvällä vauhdilla kolmella virheellä ja helpon mutkan arvostelu oli C, joten viiden virheen radalla ei päästy toiselle kierrokselle.
Tästä sitten jatkoimme kilpailemista hyvällä menestyksellä. Seuraavat kisat olivat PetExpo messuilla, joista saimme helposta mutkasta klassauksen sekä helposta suorasta klassauksen ja kolmannen sijan. Helpon mutkan toinen klassauspiste tulikin Vantaalta 18.4.2015 ja viimeinen Nokialta 25.4.2015, tällöin poika myös sijoittui kuudenneksi. Poika siis klassautui kv mutkaan. Samoissa kisoissa Edwin sai myös toisen klassauksen helposta suorasta puhtaalla radalla sijoittuen neljänneksi. Viimeinen klassaus helposta suorasta saatiin Nokialta 28.6.2015. Kv mutkaa testattiinkin sitten Ypäjällä, Nokialla ja Mäntyharjulla ilman menestystä. Testattiin myös kv suoraa Maskussa SM-kisoissa ja sen jälkeen Edwin pääsikin pienelle hyppylomalle, joka taisikin tehdä tehtävänsä. Palojoelle 30.8.2015 Edwin tuli mukaan pettipupuksi. Testattiin petin jälkeen kolmen esteen suoraa, joka oli kv tasolla ja hienostihan poika ne hyppäsi! Edwin kävi hyppimässä Hämeenlinnassa 19.9.2015 ja se pääsi maaliin seitsemällä virheellä, hieman vielä lisää itsevarmuutta ja kv suora niin eiköhän se siitä!
Joka tapauksessa, vaikka Edwin ei hyppisikään, on sillä aivan mahtava luonne ja se on minulle tärkeä! Haluan siis vain sanoa...
Hyvää syntymäpäivää Edwin!!!

18 kommenttia:

 1. Onnea yksivuotiaalle! On tuo kyllä söpö poika ja hienosti hyppii! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvänen aika! Löysin vasta tän blogin ja siis oon samana vuonna syntyny ja myös eläimiin hurahtanut tyttö;) Ja munki eka kani täytti muutama kuukausi sitten vuoden.Ja mullaki on blogi näistä elukoista:) tosin poistin kaikki vanhat postaukset ku sen kirjottaminen vähän jäi ja alotin nyt uudelta pohjalta. Osote mun blogiin on http://saaran-kanit-koira.blogspot.fi/ Sun blogi vaikuttaa tosi hyvältä ja onnea Edwinille<3 (ihana nimi muten)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja Edwininkin puolesta! :3

   Poista
 3. Tosin toi taisi olla sun itekasvattama vai?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edwin on tuttuni/kaverini kasvattama, hänen bloginsa on pupuninjat12.blogspot.fi :)

   Poista