tiistai 31. maaliskuuta 2015

#78. Kamerasäätöä

En ole nyt päässyt kuvaamaan pitkään aikaan, enkä täten postailemaankaan, syynä on eräänlainen kamerasäätö. :D
Tuossa edellisessä kamerassa (sony a3000) oli tosiaan E-mount kiinnitys, johon objektiiveja ei löydä helposti ja ovat kalliimpia. Äidilläni oli vähän vanhempi sony a300, lähes käyttämättömänä, jossa taas on A-mount kiinnitys. Siis se yleisempi, johon löytyy helposti ja halvemmalla objektiiveja. Kamera oli tosiaan vähän vanhempi versio, josta äitini oli ehtinyt jo hukata kaikki piuhat yms. joten kuvia ei saanut koneelle... Noh, asian täytyi olla sillä selvä ja kävimme maanantaina ostamassa hieman pidemmän putken sekä USB-piuhan kameraan.

Päätin kuitenkin siirtää vanhemmat kuvat ennen kokeilemista koneelle. Eipä onnistunutkaan. Muistikortti on siis jollakin tapaa hajalla. Seuraavaksi alkoi uuden muistikortin metsästys. Vanhempi kamera kun on niin siihen meni sellainen suuri kortti. CompactFlash Card. Tiistaina uudestaan Hämeenlinnaan ja Giganttiin. Siellä myyjä sanoi, että kyseisiä kortteja on harvakseltaan ja pienin olisi 16GB, jonka hinnaksi tuli huimat 50€. :o
Myyjä myös sanoi, ettei pienimpiä enää valmisteta. Kävimme kuitenkin vielä Expertissä, josta löytyikin heti 4GB muistikortti.
Ehkä säätö olisi nyt ohi ja pääsisin rauhassa totuttelemaan uuteen objektiiviin? :D
Erittäin random, ikkunan läpi otettu kuva, mutten muutakaan ole vielä ehtinyt ottaa, ehkä huomenna sitten..? :'D

6 kommenttia: