perjantai 9. tammikuuta 2015

#55. Tarkemmin ruokinnasta

Ajattelin kertoa vähän tarkemmin siitä, miten Edwin syö. Kirjoitin kyllä joulukalenterissa Edwinin ruokinnasta, mutta siinä kävin asiat vain nopeasti läpi, nyt kerron tosiaan tarkemmin. :)

Eli Edwinillä on tietenkin heinää ja vettä tarjolla kellon ympäri joka päivä, yleensä myös vesikippo jossakin nurkassa jos hän on vapaana huoneessani.  Veden otamme ihan kraanasta normaalisti. Heinää kani saa yleensä kahden kilon pusseissa, jotka mahtuvat taitavasti sullomalla tämän kokoiseen laatikkoon.
Mitä toi Edwin muuten tekee?! XDD

Eli meillä heinää säilytetään koiranruoka-tynnyreissä vai mitä noi nyt onkaan :D Äidilleni ja isälleni hankin Edwinille omat heinät, koska olisihan se vähän outoa ja hankalaa raahata isoa laatikkoa joka toinen viikko talosta toiseen... :P Yksi tälläinen heinäpussi maksaa Faunattaresta 7,95€, jos oikein mustan, ja Puuilosta muistaakseni 4,95€. Itse pyrin siis ostamaan aina Puuilosta, mutta siellä käydään aika harvoin meidän perheessämme.

Yleensä myös jokapäiväinen tuore yritetään muistaa. Useimmiten se on salaattia, porkkanaa tai omenaa. Mahdollisesti myös jotakin muuta, mitä olen syömässä tai mitä löytyy käden ulottuvilta. Kuitenkin vain sellaisia tuoreruokia, joita kani oikeasti saa syödä, ei siis mitään sitrushedelmiä. Kesällä ulos tullaan tekemään komppareista aitaus nurmikolle niin saa pupu sielläkin tyytyväisenä juoksennella ja "laiduntaa". :D
Myös herkkuja joinakin harvoina päivinä. Pyrin pitämään kannustuksen puheena tai silittelynä tms. Välillä kani saa kuitenkin myös herkun. Esimerkiksi esteiden harjoittelun jälkeen, jos se on mennyt hienosti. :) Herkkuina meillä on ihan perus herkkuja tai sitten pieni haukkasu herkkutikusta.

Pellettinä Edwin siis saa Oxbow essentials young rabbit foodia. Kaksi kertaa päivässä, aamuisin ja iltaisin. Ruoan määrä ei välttämättä pysy aina samana, koska pyrin pitämään silmällä sitäkin, ettei Edwin korvaa heinää pelletillä. Kuitenkin suunnilleen saman verran. Kipossa, jolla mittaan Edwinin ruoan ei ole mitään mittoja, mutta sanotaan nyt niin, että kokeilin paljonko antaisin pellettiä ja otin sen määrän käteeni, ehkä noin nyrkillinen. Eli noin kaksi nyrkkiä päivässä, kuulostaapas oudolta. :D Yksi pussi, jossa on ruokaa muistaakseni 2,25 kg, maksaa 17,90€ Faunattaresta ja Animal Houselta saman verran. Hinnasta en ole ihan 100 varma, mutta jotakin tuota hintaluokkaa. :)


Tähän ruokavalioon Edwin on ollut ilmeisesti mielissään eikä tämä tästä kanin ollessa pikkuinen luultavasti miksikään muutu, pelletin määrä saattaa muuttua, mutta muuten pysyy luultavasti aika samana Edin kakaraiän. 8)

4 kommenttia: