perjantai 18. heinäkuuta 2014

#31. Eipä enään kauaakaan...

...kun Valkeakosken näyttelyt kolkuttavat ovella.
Kyllä, näyttelyihin matkalla, enkö ole kertonut?
No voihan... Miten aina unohdan kertoa näistä...? :D

Kuitenkin... Siispä Arttu ja Yoda ilmoitettu Valkeakosken kaikkien rotujen näyttelyyn 16-17.8.2014, huskyt pääsevät esittämään taitonsa näyttely-kehässä 16.8. eli lauantaina, tulethan kannustamaan? ;)
Kiirettä tulee pitämään, koska Yodaa täytyisi alkaa harjaamaan oikeasti tosissaan, koska se näyttää ihan joltakin kapiselta... Kiitos Yoda.
Arttu on jo onneksi harjattu


Mutta siis molemmat täytyisi saada seisomaan kiltisti pidempiä aikoja, koska Yodalla on tapana istahtaa/hypätä ja Arttu taas steppaa paikoillaan enkä tiedä, miten saisin Artun lopettamaan kyseisen ärsyttävän tavan.
Lisäksi se, että näyttelyt ovat seuraavana päivänä syntymäpäivästäni ärsyttää ehkä hieman, koska ei oikein voi valvoa pitkään fiilistellen... Mutta ihansama :D

Toinen asia, josta päätin tässä bloggauksessa kertoa on se, että miten ihmiset saavat siperianhusky-koirarodusta vaarallisen?
Huskyt ovat oikein ihmisrakkaita olentoja, ainakin kaikki mitä minä olen tavannut...
Jos katsoo esim. Youtubesta jotakin viedoa, jossa esiintyy husky, saattaapi löytää kommenteista jotain tämän tyylistä: "Noi siperianhuskyt on vaarallisii vai onks toi siperian?" En tietenkään sano, kuka näin oli laittanut, mutta en vain ymmärrää... x)
Ehkä huskyt näyttävät hieman susita, mutta se ei tee niistä mitenkään vaarallisia tai agressiivisia koiria ja saattaahan olla joitakin poikkeuksia, jotka ovat agressiivisia, mutta niille löytyy kyllä syy ja näin voi löytää kaikista roduista ns. huonoluonteisen yksilön.
" Uskollisuus kuvaa siperianhuskyn alkukantaista luonnetta. Kulkiessaan lumimyrskyssä, ihmisten tuli uskoa henkensä näiden koirien varaan, jotta koirat veisivät ihmisperheensä turvaan. Siperianhusky kiintyy voimakkaasti perheeseensä. " Tuo pätkä kertoo kaiken, pätkä on otettu siperianhusky.netistä.
Siispä voittekin sieltä lukaista, mikäli uskot huskya agressiiviseksi/vaaralliseksi koiraroduksi ja mikäli uskot näin, voitkin kertoa miksi? :)
Meidänkin Sulomme on hieman ärmätti, joka saattaa hieman rähjätä, mutta se tulee siitä, että Sulo on erittäin omistushaluinen ja suojeleva.
Olen asunut lähes koko ikäni siperianhuskyjen ollessa parhaimpia ystäviäni, joten uskon, että minäkin sentään jotain tiedän. :)
Asiasta saa ottaa kantaa kommenteissa, mutta minä en saa edes kuviteltua huskeja vaarallisiksi, luulisitteko näiden koirien olevan agressiivisia? :3
Oikea kuvapläjäys, mutta noista ^ en mitenkään saa vaarallisia, mun vauvat. :3
Kiitos ja kumarrus, mikäli jaksoit lukea ja syvempi kumarrus kommentoijille.

4 kommenttia: